2019. február 16. -
Corinthia Hotel Budapest

Gál Tibor emlékdíj

2014-től a Gál Tibor Emlékdíjat az Év Bortermelői és Borászok Borászai által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja. A több, mint tízezer szavazat alapján az első három helyezett 2017-ben Hernyák Tamás, Juhász Ádám és Varkoly Ádám lett, akik személyesen is jelen lesznek a Magyar Borok Bálján. Azt, hogy közülük ki kapja meg idén a Gál Tibor Emlékdíjat, a Bálon hirdetjük ki.

 

Döntőbe került jelöltek:


Hernyák Tamás


(Etyek)
Jelölte: Gere Attila

„Fiatal, tehetséges, ambiciózus borász, aki a saját családi borászatukat igazgatja. A Junibor elnökeként kifejtett munkájával a fiatalok körében is sokat tesz a magyar bor ügyéért.”

 


Juhász Ádám


(Eger)
jelölte: Gál Tibor

„Ádám külföldi borászati tanulmányai és szakmai gyakorlatai után azonnal hazatért a családi borászatba, mely mind mennyiségben, mind minőségben Eger élvonalába tartozik. A munkát nem a könnyebb végén fogta meg, alulról építette fel magát es mára saját pincészetük főborászává vált. Kiváló es felkészült szakember.”

 Varkoly Ádám


(Szerencs)
jelölte: Berecz Stéphanie

„Fiatal borász , aki szakértelemmel műveli szőlőterületeit, odafigyeléssel és szívvel borászkodik, és mindez érzékelhető kiváló boraiban. Talán nem annyira ismert még, de szaktudása és bátorsága miatt, ő érdemli meg leginkább a Gál Tibor emlékdíjat mint fiatal, induló borász.”

A szavazás nyertesei:


Perlaki Zsuzsunna
nyereménye: páros sétálójegy a 12. Magyar Borok Báljára
Marosvölgyi Ildikó
nyereménye: 1-1 üveg a bál borsorából
Gömbös Gergely
nyereménye: páros belépőjegy a Winelovers Afterworkre

Gratulálunk a nyerteseknek!
Hernyák Tamás

Hernyák Tamás


Juhász Ádám

Juhász Ádám


Varkoly Ádám

Varkoly Ádám