2019. február 16. -
Corinthia Hotel Budapest

Gál Tibor emlékdíj

2014-től a Gál Tibor Emlékdíjat az Év Bortermelői által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja. A több ezer szavazat alapján az első három helyezett meghívást kapott a Magyar Borok Báljára.

 

I. Helyezett


ifjabb Szepsy István


(Tokaji Borvidék)
Jelölte: Árvay János és Áts Károly

"Ifjabb Szepsy István nagyon sokat tett már azért, hogy a Tokaji borok még ismertebbek legyenek Magyarországon és szerte a nagyvilágban. Kitartóan dolgozik azért hogy olyan borok készüljenek minden évben, amelyek a világ nagy borai mellé letehetőek." (Árvay János)

"Munkája, elhivatottsága példa mutató mindenki számára. A szeretett borvidékét olyan csodálatos borokon keresztül mutatja be, amely a világ nagy boraival vetekszik. Tudása rendkívüli, alázata a szakmája iránt egyedülálló." (Áts Károly)

 


A két másik döntőbe kerülő:


Gottwald Szilárd


(Neszmélyi Borvidék)
jelölte: Kamocsay Ákos

"A díjra Gottwald Szilárdot jelölöm, aki a dunaszentmiklósi Gottwald Borászat tulajdonosa és borásza. A Gottwald család sok éve, jól ismert név a vendéglátásban és a gasztronómiában. A család fiatal tagja, Gottwald Szilárd folytatva a családi hagyományokat kitünően és eredményesen vezeti a tatai szállodát, mellette szívós munkával, a borvidék legjobb hagyományait figyelembe véve építi a Gottwald Borászatot."

 Puklus Csaba


(Tokaji borvidék)
jelölte: Garamvári Vencel

"A Gál Tibor díjra azért javasolom, mert kiemelkedően teljesít emberi magatartásával, segítőkészségével és szakmai hozzáértésével. A családi cég oszlopa, és a legkényesebb piacokon is (Amerika, Kanada) jó hírnevét kelti a magyar bornak a kitűnő minőségnek köszönhetően."

A szavazás nyertesei:


Kovács Szilvi
nyereménye: páros sétálójegy a 11. Magyar Borok Báljára
Kiss Ottó
nyereménye: 1-1 üveg a bál borsorából
Gál Gyöngyvér
nyereménye: páros belépőjegy a Winelovers Afterworkre
ifjabb Szepsy István

ifjabb Szepsy István, a díj nyertese


Gottwald Szilárd, döntős

Gottwald Szilárd, döntős


Puklus Csaba, döntős

Puklus Csaba, döntős