2019. február 16. -
Corinthia Hotel Budapest

Gál Tibor emlékdíj

2014-től kezdődően a Gál Tibor Emlékdíjat az Év Bortermelői által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja. A több ezer szavazat kiértékelése után az első három helyezett meghívást kapott a Magyar Borok Báljára.

 

I. Helyezett


Gere Zsolt


(Villányi Borvidék)
Jelölte: Polgár Zoltán

Gere Zsolt több, mint egy évtizede önállóan, majd közgazdász feleségével vezeti a szülei által alapított pincészetet. Szakmailag elkötelezett borász. A borvidékkel és a borászattal szemben is mérhetetlen tiszteletet és alázatot tanúsítva végzi a munkáját. Elkötelezett híve a természetes ízeknek a magas minőségű boroknak. A Villányi Borrend nagymestere.

 


A két másik döntőbe kerülő:


Varkoly Ádám


(Tokaji borvidék)
Jelölte: Áts Károly

Bár Ádám már 2007 óta részt vesz a családi borászat, az Árpád-hegy Pince életében, a 2011-es az első évjárat, amely az ifjú borász egyedi stílusát mutatja a dűlőszelektált furmintok által. Példamutató elkötelezettsége, ahogy az egyetem mellett építi a pincészetet.

 Nyolcas Ádám


(Egri borvidék)
Jelölte: ifj. Gál Tibor és családja

Nyolcas Ádám fiatal, agilis, jó gondolkodású, természethű borász. Édesapjával kezdte a Nyolcas és Fia Pincészet építését, de mára már teljes mértékben az ő kezének munkái az izgalmasabbnál izgalmasabb borok.
Gere Zsolt

Gere Zsolt, a díj nyertese


Varkoly Ádám, döntős

Varkoly Ádám, döntős


Nyolcas Ádám, döntős

Nyolcas Ádám, döntős