2019. február 16. -
Corinthia Hotel Budapest

Gál Tibor emlékdíj

2014-től kezdődően a Gál Tibor Emlékdíjat az Év Bortermelői által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja. A több ezer szavazat kiértékelése után az első három helyezett meghívást kapott a Magyar Borok Báljára.

 

I. Helyezett


Bukolyi Marcell


(Egri Borvidék)
Jelölte: ifj. Gál Tibor és családja

Marcell a borászat irányítását 2011-ben vette át édesapjától, de már előtte is aktívan részt vett a családi vállalkozásban. Új borai Bukolyi Családi Birtok néven kerülnek forgalomba, és szakmai berkekben nagyon komoly sikernek örvendenek. Eger ifjú reménysége.

Dobogós helyen végzett Szemes József (Villányi borvidék) és Varkoly Ádám (Tokaji borvidék).

 


A két másik döntőbe kerülő:


Varkoly Ádám


(Tokaji borvidék)
Jelölte: Áts Károly

Bár Ádám már 2007 óta részt vesz a családi borászat, az Árpád-hegy Pince életében, a 2011-es az első évjárat, amely az ifjú borász egyedi stílusát mutatja a dűlőszelektált furmintok által. Példamutató elkötelezettsége, ahogy az egyetem mellett építi a pincészetet.

 Szemes József


(Villányi borvidék)
Jelölte: Bock József és Gere Attila

Szemes József már hosszú ideje erősíti a villányi borászok csapatát és a borvidéket. Kis családi pincészetét vezeti. Lelkiismeretesen és nagy szakmai alázattal borászkodik, és ezáltal sokat hozzátesz a Villányi borvidék értékteremtő munkájához.
Bukolyi Matrcell

Bukolyi Matrcell, a díj nyertese


Varkoly Ádám, döntős

Varkoly Ádám, döntős


Szemes József, döntős

Szemes József, döntős