Gál Tibor Emlékdíj
2018. február 24. -
Corinthia Hotel Budapest

Gál Tibor emlékdíj

2014-től a Gál Tibor Emlékdíjat az Év Bortermelői és Borászok Borásza által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja. A több mint 8000 szavazat alapján az első három helyezett meghívást kapott a Magyar Borok Báljára, ahol kihirdették a győztes.
I. Helyezett


Zsirai Kata


Tokaji borvidék
Jelölte: Árvay János, a 2003-as Év Bortermelője

„Kata testvérével Petrával, valamint édesanyjukkal közösen munkálkodik három borvidéken, mivel Tokajban, Villányban és a Nagy-Somlón is művel szőlőt illetve készít bort. Tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapjuk gondolatai alapján dolgozik, tisztességgel és becsülettel: "Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem és egyediség.”


A két másik döntőbe kerülő


Dúzsi Tamás Dávid


Szekszárdi borvidék
Jelölte: Györgykovács Imre, a 2012-es Borászok Borásza

„A vendéglátós középiskola után kertészmérnöki, szőlész szakirányú diplomát szerzett a Corvinus Egyetemen. Ezután jöttek a németországi gyakorlatok: Winzergenossenschaft Thüngersheim, Schloss Johannisberg, Forschunganstalt Geisenheim majd a geisenheimi főiskola. Mesterképzését Montpellier-Bordeauxban, majd Lisszabonban végezte el. A kezdetektől tagja a Junibornak, négy éve az Országos Borszakértő Bizottságnak is, és a Syrah du Monde, illetve a Concours Mondial de Bruxelles nemzetközi borversenyek bírálója. A Portugália-Magyarország Együttműködési Egyesület alapító tagja, a Portugál-Magyar Kereskedelmi Kamara elnökségi tagja és Külgazdasági Szövetség tagja, Portugália ügyi referense. Ő intézi az innovációval kapcsolatos és a pince export ügyeit is, miközben öt nyelven beszél.”


ifj. Heimann Zoltán


Szekszárdi borvidék
Jelölte: Jásdi István, a 2017-es Borászok Borásza

„Generációjának egyik legképzettebb és leginkább világlátott tagja. Nagy iskolákban tanulta a mesterséget, kitűnő műhelyekben szerezte a gyakorlatot. A kadarkáról írott dolgozata nem egyszerűen a múlt feldolgozása, de a nagy múltú fajta jövőjére is perspektívát nyithat. A Heimann Birtokon ma is érezni már keze munkáját, vele a jövő is jó kezekbe kerül.”


A szavazás nyertesei:


Sas Andrea
nyereménye: páros sétálójegy a 13. Magyar Borok Báljára
Liktor Ferenc
nyereménye: borcsomag a Bál borsorából
Kameniczki Anna
nyereménye: páros belépőjegy a Winelovers Afterworkre

Gratulálunk a nyerteseknek!
Zsirai Kata

Zsirai Kata, a díj nyertese


Dúzsi Tamás Dávid

Dúzsi Tamás Dávid, döntős


ifj. Heimann Zoltán

ifj. Heimann Zoltán, döntős