Sminktrendeket tekintve a leginkább kedvelt vonal a naturális. Minimális feltűnést keltő, ugyanakkor elegáns külsőt mutatva ezzel nagyon megnyerőek lehetnek a hölgyek.

A választék igen széles ezen a területen. Ha nem akarunk mellélőni, válasszuk a szürke és bézs színeket. Ezek bármely szemszínhez jól mutatnak. Ajánlott a tus használata, hogy tartós kontúrt kapjon a szemünk.

A szürke mellé használhatunk gyöngyházszínt. A bézs és púderrózsaszín árnyalatok egy fényes gyöngyház ragyogással emelik ki a szemet. Alkalmazzuk őket a szemhéj belső részére, a külső sarkakra pedig a füstös szürkét.

Továbbá szép megjelenést kölcsönözhet zöld csillámmal a szürke. Ehhez a szemhéj belső sarkán egy világos csontszín szemhéjfestéket vigyünk fel. A sötétzöld szemhéjpúdert egy melegebb sötétbarna árnyalattal tudjuk kihangsúlyozni. Használjunk sötétzöld szemceruzát és fekete szempillaspirált. Kevés csillámmal tudjuk még alkalmibbá tenni ezt a sminket. A csillám a már korábban említett szürke-bézs kombinációval is ragyogó.

A kék szeműekhez szólva ajánlott az erős kontúrozás, alul, felül, tussal és dús pillákkal. Megengedett a tabudöngetés is, fessük kékkel kék szemünket! Ugyanis nem igaz a tézis, miszerint ugyanolyan színnel, mint a szemünk, nem szabad sminkelni, mert így optikailag egyetlen kontúrtalan masszává olvad össze a szemünk és a szemhéjunk. A kék szeműek is sminkelhetnek kék színnel, de a szemmel megegyező árnyalatot valóban érdemes kerülni. Annál sötétebb vagy világosabb kék, főleg, ha erős szemkontúrt is használunk, kiemeli a kék szemet.

A sötétbarna és bronz szemfestékektől sem kell ódzkodniuk a kék szeműeknek, mert remekül kiemelik a szemet. Bizonyításképp csupán egy színkör tanulmányozására van szükség. A körben ugyanis a kékkel szemben a bronzos, barnás árnyalatok állnak. A komplementer színekről pedig tudjuk, hogy kiegészítik és kiemelik a velük szemben álló árnyalatot.

Báli smink
Báli smink
A szürke és bézs színek mindig működnek
Báli smink
Jól mutat zöld csillámmal a szürke

Hírlevél

Értesüljön elsőként a Magyar Borok Báljával kapcsolatos újdonságokról.

Szakmai partnereink

Winelovers Borászportál Vinoport Winelovers100 Borkollégium Borászok Borásza Borjog és Bormarkegint Konferencia Pezsgőkonferencia