2017. február 25. -
Corinthia Hotel Budapest

A Bál

2017. február 25-én immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja, amelynek a Corinthia Budapest ad otthont. A rendezvény célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be exkluzív vendégeinek.

 

Amiért érdemes eljönni…Exkluzív társaság

Exkluzív társaság


Az ország egyik legnagyobb presztízsű bálja azért különleges, mert nemcsak a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplőinek megjelenése emeli fényét, hanem a legjobb magyar borok készítői is. Itt nem lepődik meg a borkedvelő, ha asztaltársával olyan borról beszélgethet, amelyet ő készített el.


Prémium borok

Prémium borok


Borsorunkat olyan bortípusokra építettük, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot. Szerepel benne az elegáns, tradicionális készítésű pezsgő, a Márai óta alapértelmezett olaszrizling, a fűszeres kékfrankos, a méltóságteljes bordeaux-i típusú vörös és végül a világ semelyik édes borához nem hasonlítható, lélegzetelállító Tokaji. Ezen évről-évre visszatérő kategóriák sorát minden alkalommal kiegészítjük egy kedves vendégborral.

A vacsora után lehetőség nyílik egyrészt a fenti borfajtákból más tételeket kóstolni, további borvidékek borait is megízlelni, valamint hagyományosan az Év Bortermelői is készülnek egy-egy meglepetéssel. A Bálon összesen 100 bor kóstolható.

Borsor megtekintése


Fenséges ételek

Fenséges ételek


A Bál azért is különleges, mert a séfek a borsorhoz komponálják meg a fogásokat. 2017-ben az előételeket a Costes étterem álmodta meg és készíti el. Immár hagyomány, hogy az ételsort előre lekóstoljuk gasztronómiai szakértők, újságírók és korábbi vendégeink értő segítségével, és az itt készült fotókat honlapunkra is feltöltjük

A fentiek mellett természetesen számos fellépő, illetve program színesíti az estét.


Helyszín

Helyszín


A Corinthia Hotel Budapest építésekor, a 19. században, egész Európában egyedülállónak számított. A csodálatosan felújított grandiózus épület a város egyik legnagyszerűbb létesítménye: messziről felismerhető tiszteletet keltő neoklasszikus homlokzatáról és a lélegzetelállítóan szép üvegtetővel fedett átriumairól. Lenyűgöző épületében a bálterem pompája garantálja a feledhetetlen élményt a rendezvény vendégei számára.

Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Fenséges ételek